Pressemeddelelse: Ny serie på vej om dronning Margrethe 2.

SAM Productions og TV 2 er i udvikling med fiktionsserien ’Af Guds nåde’.

I den forgangne weekend var vi vidner til en historisk begivenhed, da dronning Margrethe abdicerede og overlod tronen til sin søn. Dronningen er en fantastisk personlighed, og det er med stolthed, at vi kan oplyse, at SAM Productions og TV 2 er i fuld udvikling med en fiktionsserie om dronning Margrethe, der har arbejdstitlen ’Af Guds nåde’.

Serien er fortællingen om et vigtigt og spændende kapitel i moderne, dansk historie med en unik og elsket hovedkarakter, vi alle kender, nemlig dronning Margrethe 2. af Danmark.

Hun blev født som et lys i mørket og blev et symbol på håb og sammenhold i et besat Danmark. Hun blev født som prinsesse, men blev som ung teenager også tronarving. Som ung kvinde fik hun overdraget tronen og skulle finde sig selv i rollen som regent, hustru og mor.

Serien handler om i livet på Amalienborg, både som medlem af den kongelige familie og som ansat ved Det Kongelige Hof. Fiktionsfortællingen tager sin begyndelse i 1940, og serien vil omfavne den kongelige familie på godt og ondt, på de bonede gulve og i de politiske dilemmaer, men først og fremmest er det en fortælling om en pige og hendes familie.

En storslået historie
Executive producer Meta Louise Foldager Sørensen siger om serien:

– Dronningen har med sine 83 år været en del af alle danskernes historie. Uagtet om man er royalist eller ej, og uanset hvordan man vender og drejer sig det, så har hun en kæmpe betydning for os som folk, både i vores lille andedam, men også ude i verden. Det lå ikke i kortene, at den lille prinsesse skulle være dronning, men tiden blev en anden, og hun blev en stor dronning. Nu er tiden moden til at fortælle den storslåede historie, som kan give os et indblik, vi ikke tidligere har
haft.

Et samlingspunkt for danskerne
Pernille Bech Christensen, der er senior executive producer på TV 2:

– ’Af Guds nåde’ er en vigtig historie om alle os danskere, fortalt med udgangspunkt i det danske kongehus og med Margrethe som omdrejningspunkt for historien. Det er fortællingen om en familie, om en institution og om en anakronisme, der kæmper for at bevare sin relevans i en moderne tidsalder. Kongehuset er noget, alle danskere deler, uanset om man er tilhænger, modstander eller bare midt imellem. Og det er stadig et samlingspunkt for danskerne. Det er TV 2s håb, at serien kan bidrage til en større forståelse af kongehusets betydning for, hvem vi er som danskere, og hvordan den samfundsmæssige udvikling har smittet af begge veje.

Forventes at gå i optagelse i 2025
’Af Guds nåde’ udvikles efter idé af Søren Sveistrup (’Kastanjemanden’, ’Forbrydelsen’), Thor Bjørn Krebs (’Friheden’ 1 & 2, ’Om Baronessen – Blixens sidste Kærlighed’) er hovedforfatter, og Sara Namer (’Orkestret’, ’Friheden 2’) er seriens producer.

SAM Productions har udviklet tv-serien gennem det seneste halvandet år i samarbejde med TV 2 Danmark ved senior executive producer Pernille Bech Christensen og DFI ved Public Service Puljen. Seriens executive producere er Søren Sveistrup og Meta Louise Foldager Sørensen (’Borgen’, ’En
kongelig affære’) og forventes at gå i optagelse i 2025.

Produktionsselskabet SAM Productions er stiftet af Søren Sveistrup, Adam Price, Meta Louise Foldager Sørensen og Studio Canal i 2014 og har skabt serier som ’Merkur’, ’Borgen’, ’Ragnarok’, ’Sygeplejersken’, ’Orkestret’, ’Gidseltagningen’, ’Elvira’ og ’Kastanjemanden’ til publikum i både ind- og udland.

For yderligere information kontakt producer Sara Namer på sara@samproductions.dk.

 

Læs mediernes udtalelser her:

soundvenue.com

tv2.dk

theguardian.com

tatler.com

hellomagazine.com

telegraph.co.uk

dailymail.co.uk

hola.com

deadline.com